Concert kamerkoor Tricinium

Nieuwkoop – In deze donkere dagen verzorgt het Nieuwkoops Kamerkoor Tricinium op zaterdag 24 november om 20.15 uur een concert in de Gereformeerd kerk PKN aan de Achterweg 4 in de kern Nieuwkoop.

Magnificat en Gloria
Afgelopen voorjaar voerde het Nieuwkoops Kamerkoor Tricinium, de Johannes Passion met groot succes uit in Langeraar (zie foto). Op 24 november zijn koor en dirigent de uitdaging aangegaan om het vijfstemmige Magnificat, eveneens van Johan Sebastiaan Bach, in te studeren. Bach componeerde het in Leipzig in 1723. De uitvoering van het geheel zal nu plaatsvinden in Nieuwkoop.

Naast het Magnificat  van Bach kunt u ook genieten van Vivaldi’s Gloria, een lichter en vrolijker werk, dat in 1708 in Venetië werd gecomponeerd.

Vier jonge enthousiaste solisten werken mee. Zij zijn alle vier aan het conservatorium in Tilburg afgestudeerd en treden regelmatig op in Brabant en België. U kunt ze horen in de solo’s en duetten. Solisten zijn Enide Lebrocquy (sopraan), Boukje van Gelder (mezzosopraan), Gert-Jan Verbueken (tenor & cellist) en Theo Decloedt (bas-bariton).
Tricinium wordt zoals altijd begeleid aan de vleugel door Jaco Kruijswijk en het geheel staat onder leiding van Johan de keizer, dirigent.
Kaarten
Kaarten kosten €12,50 en zijn te koop in Nieuwkoop bij Primera, Kennedyplein 13 en Tuijn Optiek, Reghthuijsplein 8. In Ter Aar bij Dio Drogisterij de Linden, Lindenplein 9. In Langeraar bij Bloemenwinkel Your Illusion, Kerkpad 2 en in Alpen aan den Rijn bij Boekhandel Haasbeek, Julianalaan 26. Ook bij de koorleden (als u ze kent) en via E-tickets: www.ticketkantoor.nl/shop/gloria
Indien voorradig zijn er ook nog kaarten aan de zaal, voorafgaand aan het optreden.
Nadere informatie op www.NMTkoren.nl