Concert Kathedrale Cantorij Rotterdam

Langeraar – Op vrijdagavond 28 oktober a.s. verzorgt de Laurentius en Elisabeth Cantorij van het Bisdom Rotterdam een Najaarsconcert in de H. Adrianuskerk in Langeraar (Langeraarseweg 90).

Op het afwisselende programma staan werken van onder meer Scarlatti, Brahms, Gounod, Stanford, Duruflé, Andriessen en John Rutter. Kortom een reis door de kerkelijke koormuziek van de barok tot in de eenentwintigste eeuw. Het concert begint om 19.30 uur en duurt met pauze tot ca. 21.00 uur. De kerk is open vanaf zeven uur. Entree is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.

De Laurentius en Elisabeth Cantorij onder leiding van Marc Schaap is in 1989 speciaal opgericht voor het vervullen van de kathedrale taken vanuit de hoofdkerk van het bisdom Rotterdam en voor het uitdragen van de liturgische muziek in diverse stijlen. Zo is onlangs  de cd ‘Musica in Passione Domini’, die de Cantorij opnam t.g.v. het 25-jarig jubileum van de Cantorij, genomineerd voor “De  Zilveren Duif” awards, de vakprijs voor christelijke muziek.

Zie ook de website: cantorijrotterdam.nl