Cursus Wandelen: Kom in beweging!

Nieuwkoop – Met de winter voor de deur is het vaak minder aantrekkelijk om erop uit te gaan met als gevolg dat er steeds minder bewogen wordt. Wellicht is deelname aan een cursus wandelen voor u een goede optie!

Het is algemeen bekend dat bewegen goed is voor de gezondheid en deelname aan een wandelgroep zorgt voor gezellige contacten met de collega sporters. Zeker voor ouderen is de noodzaak van regelmatig bewegen erg groot. U voelt zich fitter, de spierkracht en het evenwicht verbeteren en daarmee wordt het risico om te vallen ook kleiner.

Om de drempel voor deelname te verlagen kunt u meedoen met de cursus Wandelen. Na een korte intake en wandeltest loopt u voor 25 euro 10 x mee met de gezellige wandelgroep voor Senioren op de woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur onder leiding van de ervaren fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Marjolein van Beek. Afhankelijk van uw niveau loopt u mee met het groepje voor de ervaren wandelaars of met de groep voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Zelfs wandelen achter een rollator of met andere hulpmiddelen is geen probleem, de training wordt immers op u afgestemd. Belangrijkste van de hele training is gezellig bewegen in de buitenlucht met aan het eind een kopje koffie.

Komt bovenstaande tijd voor u niet uit dan kunt u ook terecht op de donderdagavond. Deze Sportief Wandelen groep traint van 19.45 – 20.45 uur onder leiding van Barrie Boonstra en Mirjam van der Knaap. Sportief Wandelen is een echte wandeltraining die erop gericht is om uiteindelijk met minder moeite zelf te kunnen wandelen of deel te kunnen nemen aan allerlei georganiseerde wandeltochten. Ook in deze groep wordt getraind op een niveau dat aangepast is aan het individu.

Wilt u liever niet wandelen maar wel buiten sporten dan is wellicht de Beweegtuingroep op de maandagochtend van 10 – 10.45 uur voor u een goede mogelijkheid.

Meer weten over alle sportieve mogelijkheden bij Bakker & De Vos? Kijk op www.bakkerendevos.nl Aanmelden? Kom langs of bel 0172-575261. Mailen mag ook naar info@bakkerendevos.nl