Daan Koot en Roy Kalshoven winnen darttoernooi

Noorden – In een zinderende finale hebben Daan Koot en Roy Kalshoven, zaterdagavond in de kantine van NSV ’46, het koppel-darttornooi op hun naam weten te schrijven. Zij bogen in de finale een 0-1 achterstand tegen  Walter en Peter Vork om in een 3-2 overwinning. De derde plaats ging naar Coen Breedijk en Jan Pietersen.

NSV_Darttoernooi_2017_28 verkleind
Foto: Links Daan Koot en rechts Roy Kalshoven

Bij de dames wisten Marlous Koole en Denise Hendriks in de finale Judy Volwater en Sonja Groeneveld met 2-1 te verslaan en gingen daarmee met de beker aan de haal. De toernooi commissie kan al met al terugzien op een geslaagd en zeer gezellige 16 editie!

NSV_Darttoernooi_2017_21 verkleind
Foto: Links Denise Hendriks en rechts Marlous Koole

Vol met 9 heren- en 3 damespoules
De kantine was wederom vol met 60 (45 heren en 15 dames) koppels verdeeld over 12 poules. Het was goed te zien dat er tijd was vrijgemaakt om te trainen en ieder koppel (met een paar kleine uitzonderingen) wist op zijn minst een leg te winnen.

ONEHUNDREDANDEIGHTY
Het was even wachten op de eerste 180’er, maar het was Dennis Breedijk die deze prijs pakte. De prijs voor de eerste uitgooi boven de 100 pakte Daan Koot met een finish van 110.

Finales:
Als eerste werd de damesfinale gespeeld. Het verrassend sterke koppel Judy & Sonja hadden lang goede kansen op de overwinning, maar uiteindelijk was het de dubbel 17 die Marlous & Denise de overwinning opleverde.

Bij de heren was de onderkant van het finaleschema gevuld met darters van dartteams “Plashuis”. Dit leverde schitterende wedstrijden op met hoge scores. Daan & Roy rekenden hier af met hun dartmaatjes en lieten hun beste spel zien, waar in de finale echter weinig meer van te zien was. Daar speelt spanning een grote rol. Walter & Peter leken hier beter mee overweg te kunnen en pakten de voorsprong. De scores van Daan & Roy gingen naarmate de wedstrijden vorderde omhoog. Ze hadden nog even moeite de dubbel te vinden (veelvuldig belandden de pijlen net aan de verkeerde kant van het ijzer), maar uiteindelijk schreven ze terecht de 16e editie van het toernooi op hun naam.

Uitslag dames:
1ste: Denise Hendriks en Marlous Koole
2de: Judy Volwater en Sonja Groeneveld
3de: Eva Pietersen en Yenka Pietersen, Bo Burgmeijer en Inge Kalshoven

Uitslag heren:
1ste: Daan Koot en Roy Kalshoven
2de: Walter Vork en Peter Vork
3de: Jan Pietersen en Coen Breedijk
4de: Roy van Lith en Robert Hakvoort
5de: Ruud en Peter van der Zwet, Nico Lenting en Dirk Kranenburg, Marc Plaisier en  Ferry Groeneveld, Johan van Capel en Tim van Capel.
9de: Nicky Vork en Peter Blom, Nicky Breedijk en Christiaan Oosterhof, Nicky van Diepen en Jeffrey van Lith, Kamiel Disseldorp en Sem van der Hoorn, Wessel Pieterse en Stefan Vianen,  Bas van Veen en Bruce Breedijk, Robin Pietersen en Mischa van Leeuwen, Juliën de Pater en Mitch Bosman.

Artikel bron: www.nsv46.nl