Dakbrand en fikkie in ton

Ter Aar / Zevenhoven – De vrijwillige brandweer is zaterdag naar een serieuze dakbrand in Ter Aar geweest en een paar uur later was iemand rommel in een ton aan het verbranden.

Schoorsteenbrand

Rond 14:00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand in een woning op de Westkanaalweg.

Ter plaatse kwam er rook uit het dak rond de schoorsteen. Buren hadden tevergeefs geprobeerd te blussen met een brandblusser, maar de vlammen waren sterker. De gearriveerde brandweer was dat wel, maar ook zij konden flinke schade niet voorkomen. Een deel van de kachelpijp is weggehaald en er is een gat in het dak ontstaan. Na een half uurtje had men de brand onder controle.

De politie heeft tijdens de bluswerkzaamheden een deel van de Westkanaalweg afgezet en na de blussing is Salvage actief aan de slag gegaan met de gedupeerde bewoners.

Rommel in de fik

Een paar uur later werden de Nieuwveense brandweervrijwilligers opgeroepen voor een brand op recreatiepark Sans Souci in Zevenhoven. Een groot voertuig kan daar niet makkelijk komen, dus werd een kleiner voertuig ingezet. Inmiddels was ook de politie op zoek naar de brand en uiteindelijk bleek het om een klein fikkie te gaan. Een bewoner was rommel aan het verbranden in een ton. Na een “gesprek” met de eigenaar is de brandweer weer ingerukt.