De 7-loop, dé trimloop door Het Groene Hart

Zevenhoven – Dit jaar, 25 september 2016, is het de 31e editie van de 7-loop, een mooie loop door het groene hart. De start/finish locatie is op het terrein van SV Zevenhoven aan de Stationsweg.

img_3939-verkleind

Parcours
De allerjongste kinderen (t/m 6 jaar) lopen de 400 meter in 1 rondje rond het hoofdveld van sv Zevenhoven. De kinderen van 7 t/m 9 jaar lopen 2 rondjes rond het veld (800 meter) en de 2,2 km (10 t/m 13 jaar) gaat een klein stukje het dorp Zevenhoven in. Het parcours van de langere afstanden loopt wederom door mooie, landelijke gebieden onder andere door het natuurgebied De Groene Jonker en langs de mooie rivier de Kromme Mijdrecht. Het is mogelijk om de lopers van de 10 km en 10 EM na zo’n 1,5 km nog een keer langs te zien komen voordat zij “de polder” in gaan.
Voorgaande jaren waren alle lopers zeer enthousiast over het mooie parcours, de diverse drinkposten langs de weg en de gratis sportdrank en het fruit bij de finish.

Wederom zal er, gedurende de wedstrijd een live verslag zijn van het verloop van de wedstrijd. Op het start/finish terrein aan de Stationsweg bij de SV Zevenhoven zal Adrie van Lith van RTV Lokaal live te horen zijn als hij enthousiast verslag doet, vanaf een motor, hoe het wedstrijdverloop aan de kop van de 10km en 10EM is. Ook dit jaar worden opnames gemaakt voor het sportprogramma van RTV Lokaal. Daarom zal er ook een motor meerijden met een cameraman.

Afstanden en programma
De afstanden die gelopen kunnen worden zijn:

afstand –                              start tijd –     inschrijfgeld 

  • 400 meter (t/m 6 jaar)    –   11.30 uur –    gratis
  • 800 meter (7 t/m 9 jaar) –   11.45 uur –    gratis
  • 2,2 km (10 t/m 13 jaar)    –  12.00 uur –    gratis
  • 5 km                                     –  12.05 uur –    € 8,=
  • 10 km                                   –  13.00 uur –    € 8,=
  • 10 EM (16,1 km)                –  13.00 uur –    € 8,=

Het Nieuwkoop Circuit
Ook dit jaar vormen drie hardloop evenementen in de Gemeente Nieuwkoop gezamenlijk een circuit. De 3 wedstrijden zijn de Oranjeloop Ter Aar, de Halve Marathon in Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven.

Om mee te doen moet een loopster/loper meedoen aan minimaal 2 van de 3 wedstrijden. De ranglijst van het circuit wordt opgemaakt op 3 afstanden: kort (5 km), middellang (10 km), lang (10EM of halve marathon). Op elke afstand worden prijzen uitgereikt aan de eerste 3 mannen en aan de eerste 3 vrouwen.
Iedereen die aan minimaal 2 van de 3 wedstrijden meedoet, zal in de einduitslag opgenomen worden.
Na afloop van de 7-loop in Zevenhoven vindt de prijsuitreiking van het Nieuwkoop Circuit plaats.

Start-to-run
Net als de voorgaande twee jaren is er weer een start-to-run groep. Bijna 30 startende lopers kwamen, onder de enthousiaste leiding van Jan Vergeer en Lia van Trigt, tien woensdagavonden bij elkaar voor een start-to-run training en ze zijn er inmiddels klaar voor!

Goed doel
Van het inschrijfgeld van elke deelnemer gaat € 1,= naar een lokaal goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Huiskamer Noorden een ontmoetingsplek voor senioren uit Noorden en omgeving.

Zie tevens: www.7-loop.nl. De organisatie van de 7-loop is ook te bereiken via: info@7-loop.nl.

Auteur: 7-loop
Foto bron: 7-loop