De Bende start 5 september

Nieuwveen – De Bende organiseert activiteiten en kampen voor kinderen van 3 t/m 14 jaar. Op woensdag 5 september gaat het derde Bende-seizoen van start. De bende-familie wordt dan uitgebreid met 2 nieuwe groepen; de Binkies en de Bazen.

De jeugdorganisatie hoopt met deze groepsuitbreiding alle kinderen die dat graag willen een plekje te kunnen geven bij de Bende. Kinderen die het leuk lijkt om een keertje mee te doen kunnen zich aanmelden via info@de-bende.nl. Meer info ook op www.de-bende.nl en www.facebook.com/debende.nl

1000 lieve daden

Een seizoen bestaat uit 4 BendeBlokken van ongeveer 10 weken. Seizoen 2017/2018 werd afgesloten met BendeBlok ‘Als ik de baas zou zijn van het journaal’. Zoals in het liedje van Kinderen voor Kinderen zorgden de bendeleden voor nieuws waarvan je vrolijk wordt.

Maar liefst 7 grote vellen vol met hartjes moesten gevuld worden. Iedere keer dat een bendelid iets liefs voor een ander deed mocht er een hartje ingekleurd worden. Zo probeerden de bendeleden met elkaar 1000 lieve daden te doen.

Iemand troosten die verdrietig is, zomaar een lief kaartje sturen, ontbijt maken voor papa en mama, zelf gebakken koekjes uitdelen, voor iemand opkomen die geplaagd wordt… Alle lieve daden die de wereld een beetje vrolijker maken telden mee!

De Bengels versierden cakejes en brachten deze naar de bewoners van het Futurahuis. De Belhamels deden klusjes in de Nicolaashof; de lantaarns, borden, bankjes, tuinset en bruggetjes in de pastorietuin waren na afloop weer als nieuw. Ook maakten zij voorbeeld-foto’s voor bruidsparen, om te laten zien dat de tuin een mooie plek is voor een trouwreportage.

De Bandieten hielden een grote schoonmaak bij Kinderboerderij De Schaapskooi. Deze oudste bendeleden zorgden ervoor dat de teller voor de zomervakantie op 658 lieve daden kwam te staan. De overige lieve daden deden de Belhamels en Bandieten tijdens hun BendeKamp. Vol enthousiasme zorgden zij ervoor dat de Bende over het streven van 1000 lieve daden heen ging!