De brug is dicht

Eens vochten we tegen de Spanjaarden. Het Geuzen leger bewapende zich tegen de komst van de Spaanse armada. Alle middelen werden ingezet.

Good old bles uitgelicht

Oude tijden lijken te herleven. Een boot uit Spanje dreigt onze wateren in te varen. De ME wordt gemobiliseerd. Verscherpte controle wordt ingesteld. Dit keer niet tegen die Spanjaard maar ter bescherming. Wat eens een gezellig, ontspannen en leuk kinderfeest was, wordt nu gezien als een risicowedstrijd.

De minderheid zet alle middelen in om zijn gelijk met geweld af te dwingen.

In dit geweld dreigt het kinderfeest ook in Raarmeer in duigen te vallen. De voorstanders voor betere en veiligere wegen dreigen met actie. Het tuincentrum richt zich volledig op de Kerstman. Wil de Sint onder deze omstandigheden Raarmeer nog wel aandoen? De voorstanders van de Sint in Aardam maken zich zorgen. De Sint dreigt hun dorp voorbij te varen.

Dit kan en mag niet gebeuren. De oplossing is nabij. Ze bouwen een grote tent over de brug. Nu kan de brug niet meer open. Ze laten de Sint als het ware in een fuik lopen. Maar ook de automobilist wordt verrast door deze fuik. Met als gevolg een lange file langs het kanaal en geen landbouwverkeer meer door Aardam.

Was dit de oplossing die Guus voor ogen had toen hij zijn plan presenteerde?

Het is eindelijk autoluw rondom de stal van

Good Old Bles