De Burri is al na een uur uitgekeken

De Burri heeft gezegd dat je met een uur bent uitgekeken in Raarmeer. Wat een contrast met de Sneek week, de zesdaagse van Rotterdam, de vierdaagse van Nijmegen, de tweedaagse Mergelland route, de 24 uur van Le Man.

Aapje

Wat een armoedige opvatting van de Burri. Ja, na een uurtje Raad van Raarmeer ben je ook wel op de Burri uitgekeken.

Maar niet op Raarmeer!

Kom op liefhebbers, laten we wat verzinnen.

Bijvoorbeeld het Nieuwkoopse weekend. De start is met een fietstocht om de polder Nieuwkoop en dan naar de Meije, met de kano terug naar Noorden. Fietsen en kano’s, bagage alles wordt geregeld. Tussendoor koek en zopie van streekproducten. Overnachten op grote rieten plateaus met tenten , een soort Kon-Tiki van Thor Heyerdahl, de zon zien opstijgen uit de ochtendnevel. Opgehaald worden en dan een ochtend workshop kunst maken, geïnspireerd door de natuur. Voor liefhebbers keuze voor onze kerkgebouwen, van het schuilkerkje in Nieuwkoop tot de Kathedraal van de Rijnstreek in Langeraar. Of op zondagmiddag naar het gemeentehuis voor een lezing met plaatjes door de Burri over ons mooie gebied. Uitleg over het vervenen, de Russische boerderijen, de water linie, het 3 Provincie punt enz.

Wil je nog een keer in het huwelijksbootje dan kan dat van uit de Raadszaal. Kom op er valt genoeg te verzinnen.

Als de Burri na een beoordelingsgesprek van een uur nog bij zijn mening blijft, leggen we hem in een rieten mandje en duwen hem de plassen op.

Aapje