De scholen gaan weer beginnen

Nieuwkoop – De huttenbouw en vakantie speelweek activiteiten zijn nog gaande, maar het zijn wel de voorlopers van het nieuwe schooljaar. De scholen gaan weer beginnen.

scholen beginnen

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. De actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Bellenblazen als start van de campagne

In de gemeente Nieuwkoop doen de basisscholen De Zilveren Maan, Maranatha en De Rietkraag mee aan de campagne. Als start van de campagne gaan alle kinderen bellen blazen op het schoolplein. Wethouder Guus Elkhuizen geeft hiervoor op woensdag 23 augustus om 11.00 uur het startsein op het schoolplein van de basisscholen in Buytewech, Ladderhaak 1-9, Nieuwkoop