De sociale werkplaats

Het hebben van een handicap wil nog niet zeggen dat je niets kan. Dit is nog eens onderstreept door de deelnemers aan de Paralympics. Die ene Raarmeerder won daar zelfs een gouden plak.

Good old bles

Al jaren kan de gehandicapte medemens zijn talenten laten zien in de sociale werkplaats. Prachtige scheepsmotoren worden in elkaar gesleuteld. Honderden kaartenstandaards rollen het land in. En wie koopt er niet bij Zeeman een artikel dat is voorzien van labels geplakt in de sociale werkplaats?

Maar nu moet er bezuinigd worden. Geen plaats meer voor de gehandicapte in het werkproces. Stop ze maar weg in de dagopvang. Lekker laten wegkwijnen zonder dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen.

Natuurlijk wordt de boodschap anders verkocht door de politici. Iedereen moet meedoen. Participatie voor iedereen op zijn eigen niveau. Er wordt gekeken naar de verdienmogelijkheden. Dus het gaat om geld. Niet meer om het sociale gedachtegoed.

Ze nemen echt afscheid van de sociale werkplaats. Het gebouw blijft bestaan. De naam verandert. Het Werkbedrijf ziet het levenslicht. De naam van het gebouw zal veranderen van SWAanendrift naar WAanendaad.

De gehandicapten kunnen, ondanks deze verandering, altijd een ritje komen maken op de rug van

Good Old Bles