De zon wint terrein

Regio – Op steeds meer plaatsen kunnen we genieten van de (voorjaars)zon. Maandag misschien even wat minder, maar dinsdag gaat de temperatuur weer omhoog.

Zonnig

Maandag, vandaag, beginnen we de dag op veel plaatsen grijs met lage bewolking of mist. De zon brandt het ochtendgrijs weg en in de tweede helft van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de middag blijven er in het binnenland enkele vriendelijke stapelwolken over, daar valt geen regen uit. Er staat amper wind en het wordt op veel plaatsen een graad of 14. Aan zee kan in de middag een frisse zeewind opsteken, waardoor de temperatuur daalt naar 11 graden.

In de avond verdwijnen de stapelwolken en wordt het helder. In de nacht naar dinsdag koelt het sterk af naar 0-4 graden in het binnenland. Aan zee blijft het met 5 tot 8 graden zachter. Aan de grond kan het op grote schaal gaan vriezen. Er kan ook weer mist ontstaan.

Dinsdag ziet er opnieuw prima uit. De zon schijnt vooral in de kustprovincies flink. In het binnenland ontstaan veel stapelwolken, maar het blijft droog. Er staat weinig wind en de temperatuur stijgt naar 16 of 17 graden. In de kustprovincies blijft het een paar graden koeler en aan zee steekt in de middag een frisse wind van zee op.

Woensdag hebben we beduidend meer bewolking dan voorgaande dagen. Alleen in het (zuid)westen breekt de zon nog af en toe door. Uit de bewolking kan hier en daar wat lichte regen vallen. De temperatuur ligt rond normaal voor begin april met maxima tussen 10 en 13 graden. Door de stevige noordwestenwind voelt het frisser aan.

Donderdag kan in de ochtend wat regen vallen. In de middag wordt het droog en in het zuidwesten breekt de zon regelmatig door, elders blijft het vrij bewolkt. Opnieuw staat er een frisse noordwestenwind en de middagtemperatuur schommelt rond 11 of 12 graden.

De dagen daarna blijft het overwegend droog en vooral in het (zuid)westen is de zon regelmatig te zien. Bij een zwakke tot matige westenwind ligt de temperatuur enkele graden boven normaal met 11-13 graden op de Wadden, 14-16 graden in het midden en 17 in het zuidoosten.

Bron: weeronline