Derck Haye wint Topgolf

Nieuwveen/regio – Dereck Haye is winnaar geworden van het Lipton Ice tea Liemeer Open. Een week voordat op de Dutch in Spijk het KLM Open wordt gespeeld, werd dit toernooi alweer voor de achtste keer in Nieuwveen gehouden.

Het erepodium van de dames en heren

Ondanks de droge zomer lagen de greens en fairways van Liemeer er uitstekend bij. Hetgeen ook resulteerde in uitstekende scores. In totaal 73 deelnemers, met daarbij ook het opvallend hoge aantal van 22 vrouwen, streden om de eer en een mooie reis naar Spanje, beschikbaar gesteld door 3D golfreizen. Dat de baanomstandigheden goed waren bleek wel uit de scores van de winnaars. Bij de vrouwen ging Marieke Helgers als winnares van de reis naar Spanje, een reischeque van 150 euro en niet te vergeten een fraaie bos bloemen naar huis. Haar uitstekende ronde van 80 slagen was meer dan voldoende om de eerste prijs voor de vrouwen in de wacht te slepen. Haar eerste reactie was dan ook dat dit, in haar ogen, het best georganiseerde golftoernooi is op de wedstrijdkalender voor amateurs.

Bij de heren was het ook spannend. Lang leek Philip Liebregt met de eer te gaan strijken. Maar een triple bogey op de moeilijke 16e hole en een bogey op de laatste hole maakte hem kansloos voor de begeerde titel. Het was uiteindelijk Dereck Haye die met een birdie op de moeilijke 17e hole en een par op de laatste de titel in de wacht sleepte. Zijn totaal van 72 slagen was gelijk aan het aantal slagen dat voor de baan staat. Overigens had Haye er ook nog bijna voor gezorgd dat hij op een mooie Vespa scooter naar huis had kunnen gaan, maar deze prijs voor een hole in one op de 17e lukte net niet.

De winnaar won, naast de mooie bloemen, ook een golfreis naar Spanje en een reischeque van 150 euro beschikbaar gesteld door een van de hoofdsponsors. Maar het meest gelukkig was de winnaar toch wel met  het vermaarde “Black Jacket” waarmee Haye een jaar lang trots mee mag rondlopen. In een eerste reactie meldde de winnaar dat de greenkeepers wel heel erg goed werk hebben verricht door de baan, ondanks het vele water dat er de dagen ervoor gevallen was, in zo’n uitstekende staat te krijgen, hetgeen door alle deelnemers beaamd werd.

Prijsuitreiking met achter de spreker/winnaar Dereck Haye het Black Jacket

Zo eindigde de achtste editie van het Lipton Ice Tea Liemeer open met alleen maar stralende gezichten en was het, mede dankzij de 30 vrijwilligers, een groot succes. Ook al omdat de scores via zogenaamde “Live scoring” bijgehouden kon worden.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.liemeeropen.nl en nu al wordt er uitgekeken naar volgend jaar  naar het 9e Lipton Ice Tea Liemeer open.