Derde prijs Molenviergang

Aarlanderveen – Molenviergang Aarlanderveen heeft de derde prijs gewonnen bij de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. Op 5 oktober – tijdens het Molenfeest in Ede – ontving de secretaris van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen een cheque.

A.J.J. van ‘t Riet (secretaris) met de cheque (foto: Wim Giebels)

De afgelopen maand kon het publiek stemmen op een van de vijf genomineerde molens. Molen 3 van de Molenviergang Aarlanderveen was kanshebber. Met 8.277 stemmen won de Stichting Molenviergang Aarlanderveen nét niet het grote geldbedrag van € 95.000; het was een nek-aan-nekrace waarbij maar weinig verschil was in het aantal stemmen tussen de nummers één, twee en drie. Wel won de stichting het aantal stemmen in euro’s, namelijk  € 8.277,-. Zij gaat het geld gebruiken om de bovenmolen te restaureren. De totale restauratiekosten daarvan bedragen € 500.000,-

Over de molenviergang

Molenviergang Aarlanderveen is de enige werkende molenviergang in de wereld. De vier molens vormen de hoofdbemaling voor de polder en voert daarmee nog steeds dezelfde taak uit als ruim twee eeuwen geleden; het drooghouden van de polder.