Deters doet drie keer “Luid Kaag en Braassem”

Kaag en Braassem – Dit jaar speelt Luid Kaag & Braassem drie keer en wel op 28, 29 en 30 december. De eerste twee avonden in de “De Buren” in Roelofarendsveen en de laatste avond in “Tussen Kaag & Braassem” in Nieuwe Wetering.

Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur en voor meer informatie en kaartjes kunt u naar www.luidkaagenbraassem.nl.

Patrick Deters doet drie voorstellingen (Hanneke Vissers Fotografie)

“Dit was echt zo’n jaar dat zichzelf bijna schreef!”. Aan het woord is een enthousiaste Patrick Deters. “Ik ben de voorgaande jaren nog niet zo vaak op straat aangesproken door mensen die zich afvroegen of ik nog iets hoefde te schrijven. Want er waren nogal wat klachten dit jaar. Veel mensen waren boos op de gemeente, die zich ,gevoelsmatig, dit jaar weinig van de burgers heeft aangetrokken. En dat varieert van beleidsbeslissingen tot individuele gevallen. Maar veel mensen hadden het gevoel dat er nog even veel voor de verkiezing erdoorheen gedrukt moest worden!”.

Deters zit lekker in zijn praatstoel terwijl hij vol vuur aan het vertellen gaat. Want er zijn veel verhalen dit jaar te vertellen, maar de boventoon voeren toch de boze gesprekken die hij heeft gehad. “Mensen voelen zich niet gehoord! En dat snap ik wel. De raadsleden anderzijds enorm hun best om de burgers te betrekken. En dat matched heel vaak niet door onderwerpen of thema’s. Neem nou zo’n Dag voor de democratie. Daar bereidt de politiek zich enorm voor voor, er wordt veel moois georganiseerd en daar komt dan bijna niemand op af. Maar neem een omstreden raadsvergadering, dan zit het huis vol en dat gaat het ineens over procedures, termijnen, inspreekrecht, beeldvorming, besluitvorming en meer zaken waar de burgerij, vreselijk woord trouwens, zich bij zit op te vreten.”.

Dit jaar is het vierde jaar dat hij op de bühne staat met de lokale oudejaarsconference Luid Kaag & Braassem. Wederom werkt hij samen met Dyonne van Amsterdam voor de zang en Jesper Corba op gitaar. “Het is zo fijn om mensen bij je te hebben op het podium die echt iets kunnen. Ja, ik kan ouwehoeren, maar ik geniet ervan om mensen muziek te zien maken en daar goed in te zijn. De eerste twee jaar schreef ik zelf de teksten, maar sinds vorig jaar schrijft Hanneke Vissers de teksten en dan merk je gelijk dat zo’n nummer gewoon meer impact krijgt. Zoals het vluchtelingennummer van vorig jaar of dit jaar… Oh nee, dat ga ik nog niet vertellen. Trouwens, verder krijg ik heel veel steun van Niels van der Hulst, mijn zeer gewaardeerde technicus. Die wordt af en toe stapel gek van mij omdat ik door de tekst heen spring, maar die helpt mij echt structuur en opbouw in de show te maken. En gelukkig mag ik nog veel een advies doen op John Hoogenboom (van Wakker Alkemade, red). Hij heeft 8 jaar een oudejaars gedaan en met hem is het fijn sparren over het verhaal wat ik dit jaar vertel en wat er in de politiek 6-7 jaar geleden gebeurde. “

Op de vraag of hij het nog over de Alkeburcht gaat hebben blijft het even stil. “Tja, ik kan het er natuurlijk niet niet over hebben. Ik sta nu niet meer in de Alkeburcht omdat die dicht is. Maar ik ben wel heel blij met de twee nieuwe locaties. Voornamelijk omdat ik benieuwd ben wat de dynamiek gaat worden. We spelen twee avonden in Partycafé De Buren, wat meer aanvoelt als een bruin café. Terwijl we de laatste avond spelen in Restaurant Tussen Kaag & Braassem, wat een mooi, beetje sjiek, restaurant is. Beide zaken draaien om gastvrijheid, gezelligheid en genieten. En toch denk ik dat de avonden iets anders gaan aanvoelen. Maar wij hebben er heel veel zin en vertrouwen in!”.

Voor meer informatie over de oudejaarsconference kijkt u op www.luidkaagenbraassem.nl en kaartjes kunt u daar ook online kopen of in Roelofarendsveen bij Veenerick Boek en Kantoor aan het Noordplein.