Diabetesmarkt in De Vijver

Nieuwkoop – Stichting VijverZorg houdt op dinsdag 14 november een een Diabetesmarkt In Gezondheidscentrum de Vijver aan het Kennedyplein.

Stichting VijverZorg

Van 14.00 tot 17.00 uur zijn belangstellenden welkom. Deze Diabetesmarkt is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor een gezonde leefstijl in het algemeen en diabetes in het bijzonder, voor mensen met een verhoogd risico op diabetes zoals mensen met overgewicht of een eerstegraads familielid met diabetes en, uiteraard, ook voor mensen met diabetes. Daarnaast zijn ook familieleden, vrienden en mantelzorgers van mensen met diabetes van harte welkom.

Tijdens de markt krijgt u informatie over Bloedsuikermeting en kunt u uw Bloeddruk laten meten door een praktijkondersteuner van de huisarts. Ook krijgt u informatie over gezond bewegen en trainen bij diabetes of overgewicht door een fysiotherapeut en informatie over gezonde voeding, door een diëtist. De podotherapeut en pedicure zijn aanwezig om te vertellen waar u wat betreft de voeten op dient te letten. Er wordt informatie gegeven over de diabetestraining (de z.g. PRISMA training) door de praktijkondersteuner en ook is het mogelijk uw bloedsuikermeter te laten controleren door de apothekersassistente (Let op; deze service geldt alleen voor cliënten van de Vijver Apotheek)

De Diabetesmarkt is een initiatief van Stichting VijverZorg, een samenwerkingsverband rond de chronische ziekten Diabetes Mellitus, COPD en Hart- en vaatziekten, bestaande uit de vier huisartsenpraktijken in Nieuwkoop en Noorden, te weten de praktijken van dokter van Beusekom, Lammers, Post/de Gooijer en Botman, de fysiotherapeuten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, en de Vijverapotheek.

Een afspraak maken is niet nodig. U kunt op genoemde tijden binnenlopen. De Diabetesmarkt wordt gehouden in de vergaderruimte tegenover de Vijverapotheek in het Gezondheidscentrum, Kenneydyplein te Nieuwkoop.