Diamanten echtpaar Koomen

Nieuwkoop/Nes a/d Amstel – Burgemeester Buijserd heeft woensdag het diamanten (60) bruidspaar Koomen-Oudshoorn gefeliciteerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burgemeester Buijserd, Truus Koomen-Oudshoorn en Evert Koomen

Evert Koomen (82) ontmoette zijn Truus (82) tijdens een feestje in Amstelveen. ‘Ik was haar lot in de loterij’, grapt de energieke Koomen. In die jaren vijftig ontmoetten zij elkaar regelmatig bij bioscoop Concordia in Amstelveen.

Evert werd geboren in het ziekenhuis te Leiden en zijn ouders woonden toen nog in Leimuiden. Het gezin verhuisde echter al snel naar Amstelveen. In die omgeving ontmoette Evert dus zijn Truus, die in Hoofddorp woonde. Truus werkte in een Amsterdams naaiatelier en dat kwam later goed van pas, want ze kon haar eigen trouwjurk maken.

Even woonde (Fazantstraat) het stel in Nieuwkoop. Evert werkte o.a. bi j Teddington en heel kort ook nog bij Leende Pater in het riet. De techniek bleef echter trekken en de PTT werd zijn werkgever. Daar werkte hij het grootste deel van zijn werkzame leven.

De komst van de mobieltjes deed hem naar het buitenland verhuizen. ‘In Afrika waren ze niet zo snel met die mobiele telefonie en daar kon ik dus nog een tijdje goed aan de slag.

Toch kwam het stel met zoon en dochter, weer terug naar Nederland. Toen Evert 62 jaar was, kon hij met vervroegd pensioen. ‘Ik heb al 22 jaar vakantie,’ lacht hij.

Helaas is de zoon van Evert en Truus overleden. Hun dochter heeft met haar partner inmiddels voor twee kleinkinderen gezorgd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Echtgenote Truus woont ongeveer een jaar in Kaleidoskoop, omdat ze last heeft van Alzheimer. Drie tot vier keer per week komt Evert (hij woont nog in Nes a/d Amstel) op bezoek. Dan trekken ze er nog regelmatig op uit om langs de kust te rijden of een boottochtje te maken. Zondags komt vrijwilligster Isabel vaak langs om te wandelen met Truus.

Het stel heeft het diamanten feestje in besloten kring gevierd