Diverse politiezaken in de regio aangepakt

Kaag en Braassem/Nieuwkoop – Ook in het afgelopen weekend waren er naast andere meldingen weer opvallende zaken in het verkeer. Zo meldt de politie:

Roelofarendsveen – op 28 april rond 00:10 uur zagen agenten van ons team een BMW geparkeerd staan op het Hofland in Roelofarendsveen. Het kenteken van de BMW bleek een beperkte geldigheidsduur te hebben en was inmiddels ongeldig. Daarnaast hoorde het kenteken niet op de auto thuis. De auto is in beslag genomen en is voor onderzoek overgebracht naar Den Haag.

Leimuiden – op 28 april rond 05:35 uur viel een 51-jarige man uit Den Haag op door zijn rijgedrag, hij reed o.a. veel te hard. De man heeft uiteindelijk een bekeuring gehad voor een overschrijding van 33 kilometer per uur op de Vriezenkoop.

Woubrugge – op 28 april rond 12:38 uur ontstond op de Woubrugsebrug een aanrijding tussen een groep wielrenners en 2 fietsers. Uit verklaringen bleek dat 1 van de fietsers op de weghelft van de wielrenners terecht kwam waardoor de fietser en een aantal wielrenners ten val kwamen. Met lichte verwondingen kon iedereen de weg vervolgen.

Ter Aar– op 28 april rond 16:52 uur belandde een auto in de sloot langs de Paradijsweg in Ter Aar. De bestuurster, een 42-jarige vrouw uit Ter Aar verliet de plaats van de aanrijding, uiteindelijk kon zij thuis worden aangehouden. Zij bleek onder invloed van alcohol, op het bureau weigerde zij alle medewerking, haar rijbewijs is ingevorderd en de vrouw zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechtbank.

Zevenhoven – op 29 april rond 18:15 uur reed een 84-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop tegen een geparkeerde auto. De man reed daarna door. Nadat de man was aangetroffen is hij aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. De man kon niet blazen, er is bloed afgenomen, dit is voor onderzoek ingestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd. Als de uitslag van het bloedonderzoek binnen is zal de man zich moeten verantwoorden bij de rechtbank.

Roelofarendsveen – op 29 april rond 20:00 uur werd een 19-jarige man uit  Rotterdam gecontroleerd op de A4. De man bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben, de man is met een dagvaarding op zak lopend verder gegaan.

Woubrugge – op 30 april rond 00:50 uur werd op de N207  een 30-jarige man uit  Boskoop gecontroleerd. Bij de controle bleek dat op 24 maart dit jaar de man betrapt was op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs was daarom ingevorderd. De man reed dus met een ingevorderd rijbewijs en werd daarvoor aangehouden. Daarnaast bleek bij een speekseltest dat de man wederom onder invloed was van drugs. Voor beide zaken word proces-verbaal opgemaakt.

Artikel bron: Politie