Doorstroom in Langeraarse huurhuizen

Langeraar – Er is maximale doorstroming naar Quadrant. Van de 28 nieuwe levensloopbestendige sociale huurwoningen zijn er 26 aan zittende huurders van Woondiensten Aarwoude verhuurd.

aarwoude

Alle 26 huurders laten een sociale huurwoning achter, die weer beschikbaar komt voor de verhuur.

Quadrant
Eind december is de bouw gestart van de 28 woningen in het project Quadrant. Alle woningen zijn levensloopbestendig en beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een royale tweede slaapkamer op de eerste verdieping. Daarnaast hebben alle woningen een voor- en achtertuin en een eigen schuur.

De belangstelling voor de woningen in Quadrant was erg groot. Door de persoonlijke benadering van Woondiensten Aarwoude hebben veel bestaande huurders zich gemeld voor een woning in Quadrant. Voor deze mensen is Quadrant een unieke kans om te kunnen blijven wonen in hun eigen dorp, ook wanneer men bijvoorbeeld slecht ter been wordt.

Kijkmiddag
Op woensdagmiddag 3 mei hebben de nieuwe huurders een kijkje genomen in hun toekomstige woning. Getooid in hesje en bouwhelm gaf Bouwbedrijf Vink Bouw een rondleiding en trakteerde de nieuwe huurders na afloop op warme snacks. De oplevering van de woningen wordt rondom de zomervakantie verwacht.

Extra sociale huurwoningen
Woondiensten Aarwoude werkt samen met de gemeente Nieuwkoop aan plannen voor nog meer comfortwoningen op verschillende bouwlocaties. De grote belangstelling voor Quadrant toont aan dat de behoefte aan dit type woningen erg groot is.