DriveXperience voor jonge bestuurders

Regio – De gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem houden 2 juni 2018 gezamenlijk The DriveXperience. Dit is een gratis praktijkdag in Alphen aan den Rijn voor jonge autorijders t/m 24 jaar die maximaal 2 jaar hun rijbewijs bezitten.

Rijschool Rijnland uit Ter Aar stelt deze dag gratis auto’s beschikbaar. Je hoeft dus zelf geen auto mee te brengen.
Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Je rijdt met twee andere jongeren in de auto van een coach een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!
Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een gladde rem/slipbaan rijd je zélf en voel je wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem. Wéér een ervaring rijker waar je later in het verkeer voordeel aan kunt hebben!
Module 3: alcohol, drugs en afleidingen (Xperience Xchange)
In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praat en discussieer je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie hierover. Ook je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en het omgaan met apparatuur in de auto komen aan bod.
Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Met een eigen inlogcode maak je vooraf thuis op de site van CitoDrive een test die aantoont welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na afloop maak je via internet nóg een test.
Laat ook je vrienden aanmelden
Laat al je vrienden, kennissen en collega’s van 18 t/m 24 jaar die maximaal 2 jaar hun rijbewijs bezitten zich óók aanmelden en gratis meedoen! Het programma start om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeenten zorgen voor een lunch! Na afloop ontvang je een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. (niet via het logo dat hierbij wordt afgebeeld)