Druk dagje voor brandweer

Nieuwkoop – Vooral de vrijwillige brandweer is donderdag heel druk geweest in verband met de schade door de zware storm.


Ron 9:15 uur werd kazerne Nieuwkoop voor de 1e keer gealarmeerd voor stormschade tijdens de westerstorm die over ons land ging.
Door de zeer grote drukte en stroom van meldingen is de Gemeenschappelijke meldkamer vanuit Den Haag overgegaan op lokaal afhandelen. Voor de kazerne Nieuwkoop betekende dit dat alle meldingen vanuit Den Haag intern worden doorgezet naar de kazerne van Nieuwkoop. Van daaruit werden de voertuigen van Nieuwkoop aangestuurd naar de diverse meldingen.
De 1e melding was op de N231 waar een verkeersbord gevaarlijk over de weg gewaaid was.
Vanaf daar is men met iets grotere spoed naar het Zuideinde in Nieuwkoop gegaan waar een woonboot dreigde los te breken met alle gevolgen van dien. De boot is met man en macht geprobeerd aan de kant te houden. Uiteindelijk is het hulpvoertuig ter plaatse gekomen en heeft men met extra span en ratelbanden de woonboot weer vast gemaakt aan de steiger.
Daarna hebben de 2 ploegen van Nieuwkoop nog diverse stormoverlast meldingen afgehandeld. Uiteindelijk zijn er 14 meldingen afgehandeld en was er rond 14:00 uur weer rust in het dorp.

Ook de ploegleden van kazerne Nieuwveen hadden het druk en in totaal zijn er 8 meldingen afgehandeld.
-Nieuwveen, Blokland (N231) th 26 (boom over de weg)
-Nieuwveen, Ursulaplein (losse dakbedekking)
-Nieuwveen, Provincialeweg (N231) 13,3 (bord omgewaaid)
-Nieuwveen, Provincialeweg (N231) 13,9 (bord dreigde los te waaien)
-Nieuwveen, Oude Boezemkade (boom omgewaaid)
-Zevenhoven, Plantsoen (boom omgewaaid)
-Nieuwveen, Roggeveldweg 50 (los dakdeel)
-Nieuwveen, Kerkstraat 46 (boom omgewaaid)
-Zevenhoven, Groene Jonkerstraat 7 (los dakdeel)