Receptie DSS, beste orkest van Nederland

Aarlanderveen – Het fanfareorkest van DSS heeft op 12 november een topprestatie geleverd. DSS mag zich de allerbeste van Nederland noemen en geeft daarom vandaag, op zondag 10 december een feestje.

DSS in Enschede
Het optreden van DSS in de hoogste afdeling van de Nederlandse amateurmuziek, de Concertafdeling, werd door de jury beloond met een score van 97,50 punten (!), een score die tijdens wedstrijden maar zeer zelden door een orkest behaald wordt.
Afgelopen weekend waren de laatste concertconcoursen van de diverse muziekbonden in het land. Na bekendmaking van de uitslagen is gebleken dat de score van DSS door geen enkel orkest in geen enkele afdeling in het afgelopen kalenderjaar is geëvenaard. Dit betekent dat  het fanfareorkest van DSS zich door haar prestatie met trots het ‘beste’ orkest van Nederland in 2017 mag noemen.

Ter illustratie, er gingen in 2017 maar liefst 220 Nederlandse orkesten naar een concertconcours, zij scoorden dus allen lager en daarnaast liet het orkest uit Aarlanderveen ook nog eens 102 internationale orkesten op het Wereld Muziek Concours scorend achter zich.

Om deze mijlpaal te vieren houdt de vereniging op zondag 10 december aanstaande tussen 16.00 en 18.00 uur een receptie in het Dorpshuis om sponsoren, bondsbestuurders, gemeenteraadsleden, subsidie-vertstrekkers maar ook leden, donateurs, dorpsgenoten en muziekverenigingen uit de regio in de gelegenheid te stellen om het orkest te feliciteren met deze prestatie.