Dubbel winst voor Waterlanders

Nieuwkoop – Weer vertrouwd naast elkaar, met op zijn tijd een bal die van het ene veld zo in het andere rolt waardoor de scheidsrechter het spel even stil moet leggen. Op zaterdag 8 oktober speelden beide eerste teams van Waterlanders om vijf uur weer naast elkaar in de thuishal in Nieuwkoop. Op het scorebord stonden dezelfde eindcijfers, de thuisspelende teams wisten met 3-1 te winnen.

dubbel-wist-voor-waterlanders-wb

De heren van Waterlanders (derde divisie) speelden tegen Servia uit Vianen en wisten het vanaf set één meteen al spannend te maken. Om en om werden er punten bijgeschreven. Toch wisten de Nieuwkopers de eerste set naar zich toe te trekken (30-28). In de tweede set voldeed zich aan het einde hetzelfde scenario als in de eerste set. Door beide coaches werd ruimschoots gebruik gemaakt van het vernieuwde wisselbeleid, waardoor het spelletje steeds weer even stil kwam te liggen. Nadat de administratieve werkzaamheden waren verricht, kon het spel weer worden hervat. Dankzij een laatste aanval in het net van Servia pakte de heren van Waterlanders ook de tweede set (27-25).

Kei van een wedstrijd:
In de derde set leek het einde oefening voor de mannen uit Vianen. De Nieuwkopers kwamen meer en meer op stoom. Passer-loper Tieme van den Haak vervulde hierin een belangrijke taak en kon veel punten op zijn naam noteren. “Een kei van een wedstrijd speelde Tieme”, zo sprak de Nieuwkoopse coach Carlos Pereira da Silva na afloop. Ruimschoots werd de derde set gewonnen (25-18). De voorsprong die Servia in de laatste set opbouwde, kon door de Nieuwkopers niet meer worden ingehaald. De laatste set en het daarbij behorende wedstrijdpunt kwam ten goede aan Servia (19-25). Trots sprak Pereira da Silva na afloop; “3-1 winst door zeer goed spel, heerlijk!” Na twee gewonnen thuiswedstrijden op rij speelt Waterlanders op zaterdagmiddag 15 oktober uit tegen Kalinko Haaglanden in Den Haag.

Tweede overwinning op rij
De Nieuwkoopse dames (promotieklasse) kunnen een eerste thuisoverwinning achter hun naam noteren (25-21, 25-19, 20-25 en 25-23). Voor de tweede week op rij werd er gespeeld tegen VV Haaglanden. Zowel het eerste als het tweede team van Haaglanden wisten de Nieuwkoopse dames te verslaan met 3-1. Op zaterdag 15 oktober speelt Waterlanders uit in Zevenhuizen tegen het tweede team van Nesselande.

Auteur: Marieke van der Hulst