Dubbele uitruk voor vreugdevuur

Regio – De vrijwillige brandweer van Nieuwveen is kort na de jaarwisseling uitgerukt naar een ‘oud’ vreugdevuur in De Hoef. ‘s Avonds deden de Mijdrechtse collega’s dat ook nog een keer.

Tijdens de jaarwisseling werd er een groot vuur gemaakt langs de Oude Spoorbaan in het dorp. De gemeente geeft hier jaarlijks een vergunning voor af en dat zorgt voor veel gezelligheid. De vlammenzee is altijd in de wijde omgeving te zien en dat zorgt soms voor meldingen. Dat tijdens de jaarwisseling dus ook. Voorbijgangers op afstand dachten dat er een boerderij in het naastgelegen dorp Zevenhoven in de fik stond. De meldkamer gaf door wat de melder gezien had. Die sprak over een ‘hele grote uitslaande brand’ in de richting van de Hoef.
Eigenlijk was het voor de uitrukkende ploeg al duidelijk dat het om het vreugdevuur ging dat elk jaar gemaakt wordt in de Hoef. Toch is men met de 2130 (tankautospuit) er naartoe gegaan en het betrof inderdaad het vreugdevuur langs de Oude Spoorbaan te de Hoef. De brandweer heeft een praatje gemaakt en is daarna weer ingerukt. Voor dit grote vreugdevuur was een vergunning afgegeven.

Maandagavond laaiden de vlammen weer op en werd de brandweer uit Mijdrecht gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse bleek er geen gevaar te zijn en hebben de brandweermannen hun handen even verwarmd. Zij zijn zonder bluswerkzaamheden weer terug naar de kazerne gegaan.