Echt herfstweer

Regio – Vandaag wordt het onstuimig met veel buien en een stevige wind. Een voorbode van een koud weekend.

Vanochtend is het overwegend grijs. Er trekken buien over het land. De westen- tot zuidwestenwind is overwegend matig van kracht. De maximumtemperatuur wordt al in de ochtend bereikt. Het kwik komt uit op een graad of 12. In de middag daalt de temperatuur een paar graden en wordt het onstuimig. Vanuit het noordwesten trekt een lijn met felle buien over het land en daarbij kan het flink plenzen. Met name in de kustgebieden waait het stevig. Achter de felle buienlijn weet de zon eind van de middag flink door te breken, maar echt droog wordt het niet. Ook in de avond blijft het onstuimig herfstweer

Zaterdag is het voor liefhebbers van fris najaarsweer genieten. Er is een mix van zon en stapelwolken en de kustprovincies hebben te maken met buien. Ook in het binnenland kan een enkele bui ontstaan. Bij buien is kans op hagel. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 10. De wind draait gedurende de dag van west naar noordoost en is zwak tot matig. Aan zee waait het wat harder.

Zondag wordt waarschijnlijk een gure najaarsdag. Er staat een stevige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht vanuit Scandinavië naar ons land gevoerd. Het waait matig tot vrij krachtig en de maxima komen op circa 8 graden uit. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en in het noordwesten is er kans op een buitje. Daarbij kan zelfs hagel of een enkele natte sneeuwvlok tussen de regendruppels zitten.

Ook na het weekend blijft het nog even koud en pas woensdag lijkt het weer wat beter te worden.

Bron: weeronline