Eén na laatste wedstrijd bij WVSL

Langeraar – Zondag  2 oktober j.l. werd de op een na laatste wedstrijd van de Watersportvereniging Langeraar gevaren, het onstuimige weer had zijn weerslag op de wedstrijd.

2-oktober-verkleind

De wedstrijdcommissie had al moeite om de baan goed uit te leggen, want vlak voor de start moest er nog van baan gewisseld worden omdat de wind gedraaid was. Na de start was het druk bij de  eerste boei, hierdoor ontstond een situatie waar een enkele boot de stuurboord bakboord regel niet helemaal juist inschatte.

Bij de volgende boei,  na een voordewinds rak,  hadden de eerste boten deze boei  alweer gerond en  kwamen  in een kruisrak andere boten tegen, één enkele boot vergat om een kruisende boot over bakboord voorrang te verlenen.  Dit leidde  tot een hachelijke situatie, enkele boten kwamen hierdoor met elkaar in aanraking, maar gelukkig had dat geen schade tot gevolg. Sommige boten  profiteerden hiervan  en een enkele boot  werd hierdoor op achterstand gezet die zo een slechte eindstand scoorde.

Na één uur kwamen de eerste boten over de finishlijn. Onder het genot van een hapje en drankje werd er nog wel even stevig “nagezeild” over de desbetreffende situaties. De laatste wedstrijd is op zondag 16 oktober en hier wordt om “De Van Kints Trofee”  gevaren.

Uitslag zondag 2 oktober 12.00 uur
Plaats Bemanning Boot Gec. Tijd
1 Rob en Miriam Morelisse 16m2 3407
2 Wim van Kints en Paul van Herp 16m2 3498
3 Albert Meyer Laser 3541
4 Gerard van der Hoorn en Pieter de Graaff 16m2 3579
5 Joost van Leeuwen Laser 3618
6 Jasper Koeleman Laser 3644
7 Bianca v/d Maarel Laser 3695
8 Hans Koeleman en Thijs Reatch 16m2 3765
9 André Nieuwenhuize Laser 3948