Een spelletje Monopolie

Het is weer de tijd van de lange avonden. Tijd voor een gezellig familie spelletje. Het spel Monopolie komt weer op tafel.

Good old bles uitgelicht

De bekende straten, de stations en de nutsvoorzieningen worden weer gretig verhandeld. Maar reikhalzend wordt uitgekeken naar Vrij Parkeren. Vooral als de pot vol ligt met geldbiljetten.

Ook de raadslieden in Raarmeer spelen Monopolie. Nieuwe straten worden aangelegd. Huizen worden gebouwd. Hotels (Bed en Ontbijt) worden uit de grond gestampt.

Tot zover lijkt het voor iedereen duidelijk. Maar dan ineens, zonder dat iemand het opmerkt, stelt Burrie voor om Raarmeer op de kaart te zetten als Vrij Parkeren. Geen parkeerverordening meer. Geen parkeertarieven meer. Weg afgeschermde vrachtautoparkeerplaats (leuk scrabble woord maar dat is een ander spel).

Eindelijk kan ik mijn brik gratis parkeren. Nu maar hopen dat niet teveel soortgenoten dit ook ontdekken, want dan zou die parkeerplaats wel eens overvol kunnen raken. Met als gevolg dat de vrachtauto’s weer op de openbare weg komen te staan.

Is er nu niemand die dit in de gaten heeft? Zitten ze allemaal zo verdiept in de jacht naar meer straten en meer huizen? Let op voor je weet vloeien de belastingcenten naar de speler die op Vrij Parkeren komt.

Ik nodig jullie graag uit om op een donkere avond Monopolie te komen spelen bij

Good Old Bles