Eenzame Koeleman wedstrijd

Langeraar – De jaarlijkse Koeleman wedstrijd is zondag 19 augustus gevaren. De wedstrijd deed zijn naam geen eer aan, er deed slechts één Koeleman mee.

Bas de Kleer (re) met twee zeilvrienden in de clubboot

Er stond een soms wat vlagerige en onstuimige windkracht 4 uit het zuid westen. Door deze wind hadden de lasers grote moeite om de boot rechtop te houden. Toch lukte het de lasers en alle andere boten de wedstrijd geheel uit te varen. Ook de paarse 16m2 verenigingszeilboot vaarde mee met drie jeugdleden aan boord.

De Koelemanwedstrijd kent een special parcours en het is een soort afvalrace. Er werd steeds een driehoek gevaren, ook wel de olympische baan genoemd, maar bij dit parcours valt dan telkens een boei af. Zo begon het met de boeien A, D en E vervolgens B, D en E en zo opvolgend tot de laatste reeks D en E en de finish. Dit parcours leverde mooie aan-de-windse en voor-dewindse rakken op. Voor de aan-de-windse rakken was het belangrijk om de slagen goed te kiezen. Zo kon het voordeel opleveren om onder of juist over het eiland door te varen. Bij de voor-de-windse rakken kon men weer even tot rust komen. Al was dit wel lastig voor lasers. (Door de harde wind varen de lasers voor de wind soms wat onstabiel waardoor de boten gemakkelijk omslaan) Bij de start verschenen 9 boten en was er een aparte startlijn. Deze lag in de wind waardoor de wedstrijd met een kruisrak begon. Dit leverde gelijk een mooie strijd op richting eerste boei en er waren verschillende bakboord/ stuurboord manoeuvres nodig. Al met al was het heerlijk zeilweer en een zeer geslaagde dag.

De volgende zeilwedstijd is op zondag 2 september en er zijn twee wedstrijden (12:00 en 14:00 uur).

Uitslag Koelemanwedstrijd

1. Rob en Meriam Morelisse

2. Wim en Agatha van Kints

3. Gerard en Jettie v.d. Hoorn

4. Peter Sanders en Flip Beekman

5. Andre Nieuwenhuize

6. Joost van Leeuwen

7. Jasper Koeleman

8. Brigitte Boomer en Martien Ubbink

9. Bas de Kleer en twee vrienden