Eerherstel van de vlag, met een nieuwe functie

De Tweede Kamer herstelt de ere functie van de nationale driekleur door deze vlag prominent op te stellen in de grote zaal. Het brengt Aapje op ideeën voor onze eigen debatzaal.

Aapje

Daar komt de vlag van Raarmeer te hangen.
Voor elke raadsvergadering brengen de raadsleden een groet aan de vlag, door met de hand op het hart even te buigen voor de vlag.  Daarbij mompelen ze dan “ik zal de belangen van Raarmeer dienen, zo waarlijk helpe mij de Burri”.

Maar laat Raarmeer gelijk de primeur krijgen van de humeur test van de luisteraars. De vlag hangt bij aanvang, gesteund door een ingenieuze föhn in de mast, vrolijk te wapperen.
Met een app op je smartphone of van af de PC kan je als luisteraar aangeven of het debat nog wel interessant is.  Als genoeg luisteraars hebben aangegeven dat er geen touw meer aan vast te knopen is of geen bal meer aan is, dan gaat de fohn steeds minder blazen en hangt de vlag er als een natte lap bij.

Op dat moment mag de voorzitter het onderwerp afsluiten en het volgende agendapunt  aan de orde stellen. Dan heb je wat aan zo’n vlag als symbool.

Kortom je weet hoe de vlag er bij hangt.

Aapje