Eerste Beweeg dag senioren geslaagd

Nieuwkoop – Woensdag 30 mei stond in het teken van de Beweeg dag voor senioren. In en rond de Kaleidoskoop vond de Nieuwkoopse versie plaats in een gezellige sfeer en onder een heerlijk zonnetje.

De Beweeg dag senioren is een initiatief van Fit-iN, een samenwerkingsverband van de fysiotherapie praktijken binnen de Gemeente Nieuwkoop. In alle kernen waren deze dag beweeg activiteiten georganiseerd voor de ouderen. In de kern Nieuwkoop stond deze dag vooral in het teken van het testen van speciale fietsen.

Samen met de firma Raam was het mogelijk om verschillende speciale fietsen uit te proberen om te bezien of fietsen toch nog op enigerlei wijze mogelijk zou zijn. Voor veel mensen was dit nog best een probleem maar dankzij de stimulerende begeleiding van de aanwezige fysiotherapeuten en ergotherapeut van Bakker &De Vos verliep dit toch zonder grote problemen.

In de Kaleidoskoop werd een gratis kopje koffie geschonken en kon men advies krijgen over de beweegmogelijkheden die er, ondanks vaak lichamelijke of geestelijke beperkingen, toch nog altijd zijn. De belangstelling viel bij dit onderdeel wel wat tegen, mogelijk ook door het warme weer.

Dit mocht echter het enthousiasme van de aanwezige leden van tafeltennisvereniging TTVN niet deren. Menig partijtje werd gespeeld en daarin werd duidelijk dat tafeltennissen tot op hoge leeftijd een prachtige sport kan zijn.

In de middag volgde nog een demonstratie van volksdansgroep Maniatikos waarbij ook bij een aantal aanwezigen de voetjes van de vloer gingen. Deze club danst iedere donderdagmiddag van 13.15 – 14-45 in de Rank en u bent van harte welkom om een maandje mee te doen op proef en zonder kosten. Warm aanbevolen!

In het najaar volgt nog een tweede Beweeg dag voor senioren. Tegen die tijd wordt u nader geïnformeerd over het programma. Wilt u meer informatie over bewegen voor ouderen? Neem dan contact op met Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. T: 0172-575261, kijk op www.bakkerendevos.nl of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl