Eerste boek Lex Niekel

Regio – Van Rode Plein naar Chinese Muur, is het verslag van een reis met de Trans Mongolië Express. Lex Niekel is de auteur.

cover Van rode plein naar Chinese muur

Lex Niekel (1957) kennen de inwoners van Nieuwkoop als leidinggevend ambtenaar bij de gemeente. Lex combineert zijn schrijftalent met zijn passie voor sport en reizen. Als fervent sportliefhebber interviewde hij voormalige topsporters als Jacco Eltingh, Dennis van der Geest, Wim Jonk, Kim Staelens, Robert Eenhoorn en Renske Endel. Maar het liefst schrijft hij over zijn treinreizen. Zo treinde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, spoorde dwars door Scandinavië en reed met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.

lex_niekel

Lex Niekel

Op zaterdag zaterdag 9 december brengt Uitgeverij Palmslag, na een succesvolle crowdfundcampagne, het boek: Van Rode Plein naar Chinese Muur uit. In dit reisverslag beschrijft Lex op een onbevangen, onderhoudende manier zijn ervaringen met de Trans Mongolië Express, waarmee hij van Rusland door Mongolië naar China trok. Het boek is een mooie inspiratie voor iedereen die overweegt de beroemde reis zelf nog eens te maken. Lex presenteert het boek  op zaterdag 9 december in Het Spoorhuis in Vinkeveen (Demmerik 68), om 15:30 uur.

Van Rode Plein naar Chinese Muur is meer dan alleen een reisboek. Lex laat ook zien wat een reis met de Trans Mongolië Express met je als persoon doet. Een must have dus voor reisliefhebbers die inspiratie zoeken in de belevenissen van andere wereldreizigers.