Eerste CD Dixie Six All Stars

Nieuwkoop – Er is morgen een feestelijke CD-presentatie van de Dixie Six Allstars tijdens de Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw.

dixie

Zondag 14 mei wordt de eerste CD van de Dixie Six All Stars feestelijk ten doop gehouden in De Hollandsche Leeuw in Nieuwkoop. Samen met Mathijs Tijsterman organiseert de band nu ruim een jaar de succesvolle Dixieland Jubilee op de 2e zondag van de maand.

De Dixie Six All Stars is een voortzetting van de Dick’s Dixie Six Band die in 1989 werd opgericht. Die band speelde gedurende 25 jaar in allerlei binnen- en buitenlandse jazzclubs. Ook in de Nieuwkoopse regio werd vaak opgetreden, onder meer tijdens de maandelijkse Jazz op Zondag bij café Walzicht in Woerden. Maar de band ging in 2013 ter ziele.

Twee jaar later werd de band toch weer nieuw leven ingeblazen door de Nieuwkopers Carla en Gerard Tavenier, samen met de voormalig drummer Peter Valderpoort. Met de toetreding van trompettist Feike Grit uit Gouda, trombonist Harry Hack (Zevenhuizen) en klarinettist Peter Fiévez (Hoevelaken) is de huidige Dixie Six All Stars ontstaan: een traditional jazzband met sterke roots in onze regio.

Presentatie-aanbieding

Tijdens de feestelijke presentatie zal de CD uitgereikt worden aan twee Nieuwkopers die belangrijk zijn voor de band. Tevens kunnen de bezoekers van het Dixieland Jubilee de CD -alleen op deze dag- kopen voor slechts €10,-; daarna bedraagt de verkoopprijs € 15,-.

Mathijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw, aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop, organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand, vanaf 15.30 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Bovendien serveert De Hollandsche Leeuw tijdens de Dixieland Jubilee een speciale zondagshap voor een speciale prijs.