Eerste paal nieuwe Topmavo geslagen

Regio – De eerste paal van de nieuw te bouwen Groene Hart Topmavo is 6 december geslagen tijdens een feestelijke ceremonie op het bouwterrein aan de Tolstraat. De bouw van de nieuwe Topmavo is hiermee officieel van start gegaan.

pal topmavo

Vlnr: Han de Jager (wethouder van Onderwijs), Anouk Hartman (leerling Topmavo), Petra Pison (directeur Topmavo) en Raymond Ophuis (SCOPE scholengroep) (foto: John Wiersma)

De Topmavo deelt straks het terrein met het Groene Hart Lyceum. Eind 2018 is de nieuwe Topmavo gereed, waarna het Lyceum grondig verbouwd wordt. Gelijktijdig wordt een nieuw sportcomplex gebouwd voor beide scholen.

Wethouder Han de Jager, Petra Pison (directeur Topmavo) en leerling Anouk Hartman namen het officiële moment voor hun rekening, in aanwezigheid van onder anderen wethouder Michel du Chatinier, de directie van CSG Groene Hart, (voormalige) bestuursleden en de Raad van Toezicht van SCOPE scholengroep, docenten en natuurlijk heel veel leerlingen.

Na een introductie gingen Petra Pison en Han de Jager naar de heistelling voor het officiële moment. Anouk Hartman, Topmavo-leerling uit klas 1, vervulde een speciale rol en liep ook mee. Met grote laarzen aan en bouwhelmen op betraden zij het bouwterrein. Overigens sloegen ze de eerste paal niet echt, maar werd er beton gegoten in een boorgat. Dit beton verhardt tot een paal; een techniek die beter bij deze bouw en grondsoort past, maar waaraan dat karakteristieke geluid van een paal heien ontbreekt.

Na het symbolische slaan van de eerste paal was er een gezellige kraam met lichtjes en een kerstboom waar voor iedereen (alcoholvrije) champagne en oliebollen klaar stonden, zodat alle aanwezigen samen nog even na konden genieten.