Eerste teams Waterlanders winnen

Nieuwkoop – De heren van het Nieuwkoopse Waterlanders boekten zaterdag 11 februari in eigen huis weer een overwinning.

170212 - Eerste teams Waterlanders winnen onder toeziend oog van Mister Hospitality - wb

Tegenstander Leython uit Leiderdorp werd met 3-2 (25-14, 22-25, 28-26, 15-25 en 15-10) voorhand voor Waterlanders af te stevenen op een lastige opgave. Waterlanders wist zich goed staande te houden en behoudt dankzij de overwinning de vijfde plek op de ranglijst van de derde divisie B.

De Nieuwkoopse spelverdeler Edwin van ’t Wout en passer-loper Tieme van den Haak bekeken de wedstrijd in trainingstenue noodgedwongen vanaf de reservebank. Diagonaal Sven Spruijt verving Van ’t Wout op de spelverdeling en passer-loper René van Essen verruilde zijn libero shirt voor een blauw wedstrijdshirt, hij startte als passer-loper. Van Essen verving de afgelopen wedstrijden uitstekend libero Maarten Wisman. Wisman keerde zaterdag vanuit een blessure aan zijn pols sterk terug. Het laat maar weer eens zien dat Waterlanders een veelzijdig team is met ervaren spelers.

Spruijt kon diagonaal Erik Siebers uitstekend bedienen, die met prachtige en harde aanvallen de nodige punten op zijn naam wist te noteren. Steeds om en om werd de setwinst verdeeld, waarbij het in derde set nog even knap spannend werd. Waterlanders wist het niveau in de vierde set niet vast te houden, waardoor deze met ruime cijfers kansloos verloren ging. De Nieuwkopers herstelde zich weer in de vijfde set en wisten al snel uit te lopen. Toch kwam Leython na de wissel van helft weer angstig dichterbij. Het laatste punt kon Spruijt op zijn naam noteren door de bal verrassend weg te leggen. Een doorspeelbal precies in het midden van het veld waar geen speler van Leython zijn hand meer onder wist te krijgen.

Dames winnen met ruime cijfers
De dames van Waterlanders wonnen overtuigend met 4-0 (25-21, 25-23, 25-22 en 25-21) van Inter Rijswijk. De uitslag verandert niet veel aan de ranglijst van de promotieklasse. Waterlanders neemt daar de middenpositie in.

Gastvrij
De thuisspelende teams konden ook ditmaal rekenen op een volle tribune. Tussen het publiek was ook een mystery guest namens de Nederlandse volleybalbond aanwezig om te beoordelen hoe gastvrij de Nieuwkoopse vereniging is. Waterlanders is door de bond genomineerd voor de ‘meest gastvrije vereniging van Nederland’. De vereniging is doorgedrongen tot de laatste zes kanshebbers op de titel en bijbehorende prijs. Mister Hospitality speelde voorafgaand aan de wedstrijden met Dames 1 nog eventjes een balletje mee, maakte het nodige beeldmateriaal en interviewde onder andere de voorzitter en diverse supporters op de tribune. Nadat de bezoeken door Mister Hospitality zijn afgelegd, wordt tijdens de Week van het Sportplezier (4-12 maart) bekend gemaakt wie zich de meest gastvrije volleybalvereniging van Nederland mag noemen.

Auteur: Marieke van der Hulst