Eigen Verklaring wordt Gezondheidsverklaring

Nieuwkoop – De Eigen Verklaring (o.a. nodig bij aanvraag rijbewijs) heet voortaan Gezondheidsverklaring.

Gemeente NKP logo

Met deze verklaring geven kandidaten informatie over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rij geschikt is en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is.

De papieren verklaring blijft voorlopig nog in de huidige versie in omloop en Eigen verklaring heten. Dat betekent dat beide begrippen enige tijd naast elkaar voorkomen en uitwisselbaar zijn. Uiteraard blijven de al gekochte Eigen Verklaringen gewoon geldig.

Een andere wijziging (vanaf 1 november) is dat vanaf die datum iedereen zelf zijn gezondheidsverklaring invult. Het gaat namelijk om persoonlijke, privacy gevoelige gegevens, die iemand zelf moet invullen.

Later dit jaar wordt er ook een nieuwe vragenlijst geïntroduceerd, te beginnen op de mijn.cbr.nl omgeving voor de algemene gezondheidsverklaring.

Voor 75plussers en houders van een groot rijbewijs wordt een vergelijkbare nieuwe vragenset in het eerste kwartaal in 2018 geïntroduceerd. De nieuwe vragenlijsten komen in 2018 ook op papier beschikbaar voor klanten die de verklaring bij voorkeur op deze manier indienen.