Einde Vlinder in zicht?

Nieuwkoop – Per medio 2019 beëindiging exploitatieovereenkomst De Vlinder Sportvoorziening in Ter Aar na 2019 in andere vorm.

De gemeente en de beheerder van sporthal De Vlinder zijn in goed overleg overeengekomen om de exploitatieovereenkomst per 30 juni 2019 te beëindigen. De sporthal is 30 jaar geleden gebouwd. Om De Vlinder als sportvoorziening in stand te houden, blijken de kosten van het onderhoud in de toekomst enorm te gaan toenemen.

Guus Elkhuizen, wethouder Sport,  benadrukt dat Ter Aar wel een sportvoorziening behoudt. ‘Ik vind het belangrijk dat we sporten en bewegen faciliteren waar dat kan. In Ter Aar zijn er diverse sportverenigingen actief  die gebruik maken van de Vlinder. Dat sportaanbod moet er ook blijven. Sporters uit Ter Aar hoeven niet bang te zijn dat zij vanaf 2019 nergens meer terecht kunnen. Alleen is nu nog niet bekend hoe het plaatje er  dan uit gaat zien. Dat gaan wij de komende tijd verder uitzoeken. Ook gaan we in gesprek met sportverenigingen om te kijken wat een passende voorziening voor Ter Aar is. Door het opzeggen van de overeenkomst per 2019 hebben we daar ook ruim de tijd voor.”

Op dit moment werken wij aan een Integraal Kindcentrum (IKC) in Ter Aar. Een IKC biedt ruimte voor onder andere scholen en kinderopvang. Wij kijken momenteel of het mogelijk is om daar sportzalen aan toe te voegen ter vervanging van de sportfaciliteiten bij De Vlinder. Het is vanzelfsprekend dat eventuele wijzigingen in de sportfaciliteiten in Ter Aar ook besproken worden met de sportverenigingen die gebruikmaken van De Vlinder. Daarvoor is het op dit moment nog te vroeg. Wij verwachten de gebruikers van De Vlinder in het tweede kwartaal van 2017 te kunnen betrekken bij de planvorming.

Lyna Kant, exploitant van De Vlinder, is tevreden met de gemaakte afspraken. “We zijn blij met de relatief lange termijn, tot medio  2019. Zo kunnen we alles goed afronden voor al onze gasten, sporters en medewerkers. Samen met de gemeente willen we de verenigingen begeleiden naar een nieuwe situatie. Tot juni 2019 gaan we overigens gewoon door met onze activiteiten. Iedereen kan de komende drie jaren blijven sporten en genieten van onze activiteiten, zowel in de sporthal, ons restaurant dan wel voor een vergadering of een feest.”