Elke dag een beetje beter

Regio – In het weekend wordt het geleidelijk warmer. Tijdens Pinksteren wordt het 20 tot lokaal 25 graden. Daarbij kunnen we veel zon verwachten en het blijft waarschijnlijk droog.

Vandaag, vrijdag,  zijn er in de ochtend vrij veel wolkenvelden met regionaal wat zon. Later in de ochtend begint de bewolking te breken en komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. In de middag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. In het noorden van het land is het minder zonnig dan in het midden en zuiden. Aan de westkust is kans op wat bewolking van zee. Het wordt ongeveer even warm als vandaag met 13 graden aan de kust tot ruim 18 graden in het zuidoosten. De wind is meest matig en noordwestelijk. In de avond kan het wat vaker opklaren.

Zaterdag trekken wolkenvelden over het land. In de kustprovincies schijnt af en toe de zon en wordt het in de ochtend geleidelijk wat zonniger. In het binnenland is in de middag een mix van stapelwolken en zon. Het blijft waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur gaat iets omhoog met 15 graden aan de kust, zo’n 18 graden in het midden van het land en 19-20 graden in het zuidoosten en oosten. De noordenwind is zwak tot matig.

Zondag wordt het uitstekend lenteweer met flinke zonnige perioden en in het binnenland enkele stapelwolken. De wind draait naar het noordoosten tot oosten en komt niet meer van de koude zee. Daardoor stijgt de temperatuur naar 20-23 graden. Op de Wadden, in de kop van Noord-Holland en op sommige plaatsen in Zeeland is het met 17-19 graden iets koeler. Het weercijfer is op de meeste plaatsen een 8 of 9!

Maandag, Tweede Pinksterdag, wordt het nog warmer en kan het in het zuiden en zuidoosten met 24-25 graden lokaal zomers warm worden. Op veel andere plaatsen wordt het 22-23 graden en in het Waddengebied liggen de maxima rond 20 graden. Normaal is het deze tijd van het jaar 16-20 graden. Het is lekker zonnig en er staat een matige oostenwind. In de loop van de middag verschijnen in het zuiden en zuidoosten wolkenvelden. In de avond neemt ook in het midden van het land de bewolking toe. Daarbij is slechts een kleine kans op een bui.

De dagen daarna is het wisselend bewolkt met wolkenvelden en zonnige perioden. Er is kans op een enkele bui, maar een groot deel van de tijd is het droog. Met 19 tot 24 graden is het warmer dan normaal. Later in de week daalt de middagtemperatuur 17 graden aan de kust tot 22 graden in het binnenland, maar de temperatuurverwachting is nog wel wat onzeker.

Bron: weeronline