Enorme domper Altior: 1-4

Langeraar – Altior kon zondag bij winst de eerste periodetitel in de wacht slepen, maar was daarbij wel afhankelijk van het duel Nicolaas Boys – Rijnland dat dan in een gelijkspel zou moeten eindigen.Het werd in Langeraar echter een enorme deceptie: 1-4.

Altior selectie -1- verkleind

Het duel kende een zenuwachtig begin, zeker aan de kant van Altior. Dat had tot gevolg dat niet altijd de juiste keuzes werden gemaakt en er daardoor nogal wat fouten werden gemaakt. RKDES speelde de eerste helft ook niet al te best, de mogelijkheden waren daarom op de vingers van één hand te tellen: 0-0.

De tweede helft gooide Altior de schroom wat meer van zich af en schiep men zich kansen. De eerste voor Mike Otto, de spits wist de voorzet van Sven van Vliet echter niet te verzilveren. De tweede voor Marco Pellegrom, hij stuitte op goalie Kraak. Het was wachten op de openingsgoal, die kwam er ook maar wel aan de andere kant: 0-1.

Een kwartier voor tijd gloorde er weer hoop in de Langeraarse harten, Marco Pellegrom torende hoog boven iedereen uit en kopte bijzonder fraai raak: 1-1. Welgeteld één minuut kon men van die weelde genieten, want toen schoot Frank Brugman namens RKDES schitterend raak: 1-2.

Coach Manfred van den Bosch liet daarna zijn ploeg alles of niets spelen, het werd het laatste. De ploeg uit Kudelstaart kreeg enorm veel ruimte en men profiteerde gretig: 1-4. Nog steeds heeft Altior een (kleine kans ) om de eerste periodetitel te pakken, maar dan moet Nicolaas Boys haar inhaalwedstrijd tegen WVC verliezen. Bij elke andere uitslag pakken de Nieuwveners de periodetitel.

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Nic. van Smoorenburg