‘Enthousiast, divers en ervaren’

Nieuwkoop – De kandidatenlijst van Natuurlijk Nieuwkoop voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is woensdag 22 november vastgesteld.

 

NatuurlijkNieuwkoopGroepLR

Vlnr:    Tessa van Diemen, Kees Hagenaars, Joke van Boxtel, Bas Oostwouder, Pien Schrama, René Carlier en Berry Dors.

Tijdens de openbare ledenvergadering van Progressief Nieuwkoop en Middenpartij Nieuwkoop is de kandidatenlijst vastgesteld. De partijen zijn daarnaast samen verenigd in de fractie Natuurlijk Nieuwkoop en gaan ook onder deze naam de verkiezingsstrijd aan. De lijst bevat in totaal 27 kandidaten, met name de eerste 7 gaan een grote rol spelen in de komende campagne. 

Volgens Jan Dirven van de kandidaatstellingscommissie zijn de kandidaten vooral getoetst op: het willen nemen van verantwoordelijkheid, de betrokkenheid bij de gemeenschap, hun ervaring en het als persoon open staan voor nieuwe ideeën. Daarnaast is er ruime aandacht besteed aan een goede mix, zodat alle kernen uit de gemeente zich vertegenwoordigd zien in de lijst. Net als jong en oud, en een breed pallet aan kennis en interesses die elkaar kunnen aanvullen en versterken. ‘Enthousiast, divers en ervaren.’

Als lijsttrekker is Pien Schrama unaniem herkozen, omdat zij “Uitstekend in staat is om de politiek inhoudelijke koers vorm te geven en met haar aanstekelijk enthousiasme ook het politieke gezicht van onze lijstcombinatie kleur te geven en de lijst aan te voeren.” aldus Dirven.

 

Op de lijst staan verder:

2. Berry Dors, Nieuwkoop; 3. Kees Hagenaars, Langeraar; 4. René Carlier, Zevenhoven; 5. Bas Oostwouder, Ter Aar; 6. Joke van Boxtel, Nieuwkoop; 7. Tessa van Diemen-Schrama, Nieuwveen; 8. Rob Ruigrok, Nieuwkoop; 9. Theo Leliveld, Nieuwveen; 10. Elly de Jeu, Ter Aar; 11. André van der Voort, Ter Aar; 12. Jan-Willem Meertens, Nieuwkoop; 13. Jan Roos, Nieuwkoop; 14. Piet van Winden; 15. André Wijfjes, Ter Aar; 16. Hanna Soede, Ter Aar; 17. René van Dalen, Woerdense Verlaat; 18. Bert Post, Noorden; 19. Marjolein Spoorendonk, Woerdense Verlaat; 20. Margot Aartman, Zevenhoven; 21. Ineke Kooistra, Nieuwkoop; 22. Ada van der Vlugt, Korteraar; 23. Rien van Kessel, Vrouwenakker; 24. Jan van Beusichem, Ter Aar; 25. Jan Dirven, Ter Aar; 26 Jaap Aartman, Noordeinde en 27. Jan Tersteeg, Noorden

Op de natuurlijknieuwkoop.nl en facebook.com/natuurlijknieuwkoop zullen de kandidaten zich in de komende weken nader voorstellen aan de kiezers.