Ergotherapie bij Bakker en De Vos

Nieuwkoop – Sinds kort beschikt Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, over een ergotherapeut. Deze kan een belangrijke bijdrage leveren aan het zo lang mogelijk zelfstandig blijven leven van ouderen en mensen met een ziekte of beperking.

ergo7

Ergotherapeute Lisa Bosman richt zich in haar werk vooral op uw dagelijkse activiteiten. Ze geeft training, begeleiding, advies en instructie. Uw partner of andere naasten worden daarbij zoveel mogelijk betrokken. Ook de omgeving waar activiteiten plaatsvinden speelt een belangrijke rol. Een ergotherapiebehandeling vindt daarom vrijwel altijd bij u thuis of op de werkplek plaats.

Ergotherapie is een paramedische beroep, net zoals de fysiotherapie. “Ergotherapeuten zijn coaches in het doen” aldus Prof. dr. Joost Dekker, hoogleraar Paramedische Zorg in het VUmc in Amsterdam. De ergotherapeut helpt u om opnieuw de dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer zo goed gaat door lichamelijke of psychische problemen. Dat kan gaan om eenvoudige activiteiten, zoals eten of aankleden, maar ook om meer complexe taken, zoals koken, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer.

Het doel van ergotherapie is u in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen en de dag goed door te komen. De begeleiding kan bestaan uit advies m.b.t. woningaanpassingen of hulpmiddelen, training van bepaalde dagelijkse activiteiten, structureren van dagactiviteiten en adviseren en begeleiden van mantelzorgers.

Wilt u meer informatie over de ergotherapie? Kijk dan op www.bakkerendevos.nl of maak een afspraak bij Bakker & De Vos via 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl