Even afscheid van Kale Kenners

Ter Aar – Vrijdag 15 december kwamen De Kale Kenners voor het laatst dit seizoen bijeen.

Kale kenners1 verkleind

Natuurlijk kwam het voetbal aan bod in het eerste uur, ditmaal in de persoon van John de Vries. Deze trainer is al vele jaren actief als hoofdtrainer en heeft een leuke palmares opgebouwd. Absoluut hoogtepunt in zijn loopbaan was de promotie met Argon naar de eerste klasse zaterdag. Daarnaast herhaalde hij dit kunststukje bij Nicolaas Boys en Sportief. Op dit moment is hij hoofdverantwoordelijke bij Moerkapelle. Met hem beschouwden de heren voor richting de wedstrijd tegen Zevenhoven. Daarnaast kwam veel aan het licht over zijn tijd als speler en andere aspecten van het vak.

Een uur later was het de beurt aan Lenie van der Hoorn. De winnares van de Elfstedentocht van 1985 vertelde vol overgave over met name die wedstrijd. Ooit was zij ook houdster van het werelduurrecord, dat zij in 1978 vestigde op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Haar loopbaan startte in 1970 al met de eerste wedstrijden op natuurijs. De dame van de lange adem nam De Kale Kenners mee in haar tochten van onder meer Noorwegen, Finland, Zweden en Polen, de tijd dat de Alternatieve Elfstedentocht werden georganiseerd door het uitblijven van de Tocht der Tochten. Het wachten werd dus beloond in 1985. Een climax in haar lange loopbaan, dat de andere aansprekende resultaten toch wat meer naar de achtergrond weet te verdringen.

De winterstop is aanstaande, ook voor De Kale Kenners. Tot 26 januari 2018 houden zij hun winterslaap, maar die tijd gaat men nuttig besteden. Vanaf deze weg willen zij hun luisteraars een goede kerst toewensen en alle geluk, gezondheid, sportiviteit en een succesvol 2018. Tot volgend jaar!

Auteur: André van der Voort