Even door de kou

Regio – Door de stevige noordoostenwind voelt het veel kouder aan. Afgelopen weekend vorst, maar het is alweer bijna voorbij. Na dinsdag komt er meer bewolking en daarmee wordt het ook zachter.

Vandaag, maandag, schijnt na een koude (vries)nacht al snel een zonnetje. Het wordt 1-2 graden in het noorden tot 5 graden in het zuiden en er waait nog steeds een gure (noord)oostenwind. Langs de noordkust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur ’s middags tussen 0 graden in het zuiden en -5 in het noorden.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en gaat het vooral in de noordelijke delen van het land opnieuw enkele graden vriezen.

Dinsdag wordt het, met 5 graden in het noorden tot lokaal 8 in het zuiden, behoorlijk warmer. Er is veel bewolking en een groot deel van de dag verloopt droog. Aan het einde van de dag neemt vanuit het zuidwesten de kans op een beetje regen toe. De wind draait van oost naar zuid en is overwegend matig van kracht.

Woensdag wordt een bewolkte dag met af en toe regen. Met 6 graden op de Wadden tot 9 in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken ligt de middagtemperatuur in januari op 5-6 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden.

De rest van de week is het overwegend droog. Heel veel ruimte voor de zon hoeven we niet te verwachten, maar af en toe kan ze even schijnen. Donderdag is het met 6-8 graden nog relatief zacht. Vrijdag en zaterdag ligt de middagtemperatuur met 4-7 graden rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

In de loop van komend weekend neemt de neerslagkans toe. De temperatuurverwachting wordt wat onzeker, maar de kans op koud winterweer is klein.

Bron: weeronline