Even lekker weekend

Regio – Na een behoorlijk aantal grijze, miezerige en soms mistige dagen wordt het weekend beter. Droog, wat zon en normale temperaturen voor de tijd van het jaar.  Maar ….. komende week wordt het guur met (winterse) buien en veel wind.

De vrijdag begint opnieuw op veel plekken mistig. De mist is erg hardnekkig en regionaal blijft het zicht slecht tot ver in de middag. In het hele land kan een klein beetje motregen vallen, veel stelt het niet voor. Er staat slechts een zwakke oostenwind en de maxima liggen precies rond normaal met 4 graden in het (noord)oosten en 6 in het (zuid)westen.

Zaterdag begint hier en daar nog wat mistig. De oostenwind trekt aan naar matig en daardoor zal de mist in de loop van de ochtend verdwijnen. De lucht wordt droger en er komen brede opklaringen. Zeker in het zuiden en midden van het land ziet men de zon. Door de oostenwind voelt het koud aan.

Ook zondag ziet er goed uit voor de zonaanbidders. Na een frisse start wordt het in de middag opnieuw 3-6 graden en de (zuid)oostenwind is daarbij matig.

De dagen daarna staat een wisselvallige periode op het menu. De wind draait naar het westen en neemt vooral aan zee flink toe met kans op zware windstoten. Doordat de wind vanaf zee waait zal het niet koud zijn met maxima van 4-8 graden. In de nachten ligt de temperatuur onder de bewolking enkele graden boven nul, tijdens opklaringen kan het licht vriezen. De stevige wind maakt het guur. Mogelijk wordt het later in de week iets kouder. Tijdens een intensieve winterse bui kan het dan even wit worden, maar daar blijft het voorlopig ook bij. Koud winterweer met vorst en sneeuw wordt tot eind januari niet verwacht.

Bron: weeronline