Even nat, daarna lente-achtig

Regio – De week begint met een natte, grijze en koude maandag, maar gaandeweg wordt het lente-achtig met vanaf donderdag veel zon en maxima tot 16 graden.

wolken2
Vandaag, maandagochtend is het grijs en nat. Een regengebied trekt over het land en er valt flink wat neerslag. Bovendien is het waterkoud. Ook in de middag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd stevig door. Maar vanuit het westen wordt het geleidelijk zachter en stijgt het kwik naar 7-12 graden. In de nacht naar dinsdag is het zeer zacht. Onder een bewolkte hemel wordt het niet kouder dan 9-11 graden.
Dinsdag belooft een grijze en druilerige dag te worden. Het is bewolkt en er zijn perioden met lichte regen of motregen. Het is zacht voor de tijd van het jaar. Ondanks de bewolking wordt het 10 graden in het noordoosten tot 12 in het zuidwesten. De wind is overwegend matig uit zuidwestelijke richtingen.
Woensdag start de dag met veel bewolking en een spat regen. In de loop van de ochtend breekt vanuit het zuiden het wolkendek open en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit op 12-14 graden en in de zon is het voor het gevoel zeer zacht. Wel waait het stevig. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.
Donderdag lijkt voor de lenteliefhebbers een erg mooie dag te worden. Er is veel zon en soms trekken enkele wolkenvelden over. In de kustgebieden is kans op een bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het is bijzonder zacht voor eind november. De maxima komen uit op 14 graden in het noorden tot 16 in het zuiden.

De dagen daarna doet de temperatuur geleidelijk een stapje terug en in het weekend is het een graad of 12. Wel blijft het daarmee ruim 4 graden te zacht voor de tijd van het jaar. De kans op regen neemt toe.
Bron: weeronline