Even verkoeling en geen regen

Regio – Het mooie weer krijgt vrijdag even een dipje, maar er komt geen nattigheid. Wel wind en na zaterdag veel zon.

zonnig

Vrijdag (vandaag) waait er een stevige westen- tot noordwestenwind. In het binnenland is de wind matig tot soms vrij krachtig, windkracht 3-5. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Het is met 17 graden op de stranden, 19 graden in het midden van het land en plaatselijk 21 in het zuidoosten bijna 10 graden kouder dan vandaag! Het weerbeeld bestaat uit veel wolkenvelden, af en toe een beetje zon en een lichte bui. Het (noord)oosten maakt de grootste kans op een bui.

Morgenavond breekt de zon nog even flink door, maar in de nacht naar zaterdag raakt het toch weer bewolkt. Lokaal valt een beetje regen. Het koelt af naar 15 graden in Zeeland en 10 in Groningen.

Zaterdag schijnt de zon in de kustprovincies volop. In het binnenland komen nog uitgestrekte wolkenvelden voor en breekt pas tegen de avond de zon flink door. Een licht buitje is daar niet uitgesloten. De temperatuur ligt op een aangenaam niveau van 20-22 graden op de stranden en 22-24 in het binnenland. Langs de Belgische grens kan de zomerse 25 graden worden behaald. Daarbij staat slechts een zwakke tot matige noordwestenwind.

Zondag wordt een prachtige zomerdag. De zon schijnt flink en er ontstaan slechts een paar stapelwolkjes. Wie gaat zonnen moet nog steeds rekening houden met een hoge zonkracht. Er staat in de kustprovincies een zeewind, waardoor het op de Wadden 22 graden wordt en langs de westkust 26. In het binnenland wordt het een stuk warmer met maxima tussen 26 en 30 graden.

Maandag verandert weinig aan het hoogzomerse weerbeeld. Aan zee vind je verkoeling met 23 graden op de Wadden en 27 op de stranden verder naar het zuiden. Landinwaarts wordt het ronduit heet met 28 tot 33 graden!

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur zeer waarschijnlijk weer naar beneden, al blijft het in het zuiden de eerste dagen nog zomers warm. De kans op een (onweers)bui neemt toe, maar de zon blijft van tijd tot tijd aanwezig. Aan de droogte komt dus voorlopig geen eind.

Bron: weeronline