Even weer opwarmen

Regio – Na een koud weekend volgen een paar minder koude dagen en een droge Pakjesavond. Een soort “tussenweekje”op weg naar winters weer.

wolken3

Vandaag, maandag, wordt het 7 graden in het zuidoosten tot 10 graden aan zee. Daarmee is het enkele graden warmer dan normaal (6-7 graden) in deze tijd van het jaar. Het is wisselend bewolkt en er trekt een aantal regenbuien over het land. De meeste buien zijn voor het noorden en oosten en vooral in Zeeland blijft het (zo goed als) droog. De wind is matig en waait uit het westen tot noordwesten. Aan zee staat een vrij krachtige noordwester.

Dinsdag (5 december) is het op de meeste plaatsen een droge dag. In het binnenland is het grote delen van de dag geheel bewolkt en in de kustprovincies zien we af en toe de zon. De middagtemperatuur varieert van 7 graden in Heerlen tot 10 graden in Alkmaar en er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, (zuid)westenwind. Ook Pakjesavond belooft droog te verlopen.

Ook woensdag en donderdag is het vrij zacht met maxima van 8-9 graden. Woensdag is het zwaar bewolkt maar overwegend droog, donderdag wordt herfstachtige dag met veel regen en wind.

Vanaf vrijdag wordt het gevoelig kouder met komend weekend waarschijnlijk maxima rond 4 graden en regelmatig winterse buien. Ook kan het soms flink waaien, zeker aan zee.

Bron: weeronline