Expo Haagse School afgesloten

Nieuwkoop – Het was gezellig druk in hoeve Rijlaarsdam tijdens de laatste dag van de tentoonstelling ‘Haagse Schooldag’. De organisatie kijkt terug op een succesvolle dag en een geslaagde expositie. Voor herhaling vatbaar volgend jaar begin september 2019.

De afgelopen weken konden bezoekers van de expositie hun stem uitbrengen op één van de schilderijen. Burgemeester Frans Buijserd was 21 oktober aanwezig om de prijzen uit te reiken.

De eerste prijs was voor de Groningse schilder Christiaan Afman met zijn schilderij “Nieuwkoopse Plassen”. (zie foto) Een prachtig natuurgezicht met luchten, bomen en water, waarin weerspiegelt wat je op het schilderij niet kan zien.

De tweede en derde prijs is met een gelijk aantal stemmen geëindigd en zijn voor Hana Vendlova en Joost Doornik. Hana gaf haar schilderij de titel “I love Nieuwkoop”, waarin Nieuwkoop, de natuur en luchten met felle kleuren abstract weergegeven worden. Joost liet zich inspireren door drie vaste gasten bij palingrokerij Hoogerwerf en noemde zijn werk dan ook “Jacco, Koos en Piet in Palingrokerij Hoogerwerf”.