Expositie Buiks en Van Essen

Nieuwkoop – In de maand maart exposeren Jannie van Essen en Marry Buiks in het Reghthuys in Nieuwkoop.

2017-03-03_58b988aae8101_Flyer_A5_voorkantmaart_2017_DEF1
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 12 maart om 15.00 uur. Jannie van Essen vertelt zelf over haar werk; Marry Buiks’ objecten worden bij u geïntroduceerd door zijn collega Margriet Blanken.
Textiel
Ze droomt, ze is intuitief, ze schept haar eigen wereld. En dit uit ze vooral in textiel, al dan niet gecombineerd met acrylverf.  Jannie van Essen neemt je mee naar haar omniversum waarin vrijheid en ruimte regeren. Of ze nu verf of stof of een combinatie van beide gebruikt: je wordt als toeschouwer uitgenodigd om binnen te gaan  in haar droomwereld van vogels en wolken, mensen en meerminnen. Een wereld waarin vrijheid en hoop de boventoon voeren.
Ook werkt zij graag naar model, waarbij zij zich niet laat storen door de werkelijkheid, maar kleuren toepast die naar haar gevoel bij die persoon horen. Sinds kort maakt Jannie ook fotocollages.
Glas
Voor Marry Buiks heeft glas weinig geheimen, maar hij legt zich vooral toe op glasfusing: een techniek waarbij stukjes glas worden samengevoegd door ze gedeeltelijk te verhitten. Dit levert al dan niet abstracte kunstobjecten op,  maar ook unieke, decoratieve gebruiksvoorwerpen als bijvoorbeeld fruitschalen. De lichtinval zorgt ervoor dat een object er steeds anders uitziet, waardoor het een genot blijft om ernaar te kijken.
Op Marry’s objecten of op het certificaat zult u een flintertje bladgoud aantreffen, ingegeven door de Thaise gewoonte een object met bladgoud in te wrijven om geesten gunstig te stemmen of een wens in vervulling te doen gaan.
De expositie kan bezocht worden in de weekenden van 11/12, 18/19 en 25/26 maart.
Openingstijden zaterdags 10-16 uur, zondags 13-16 uur. De toegang is gratis.