Expositie in Parochiehuis

Nieuwkoop – Mieke Preijde-Meijer en Willem van Weerdhuizen tonen dit weekend, zaterdag 9 en zondag 10 december, in het Parochiehuis (Dorpsstraat 39) aquarellen, schilderijen en sieraden.

De plas, met roeiboot, 58 x 140 cm bc

Mieke  Preijde (Haarlem) en Willem van Weerdhuizen exposeerden al eerder samen tijdens de Kunstroute. De kunstenaars kennen elkaar van hun verschillende zeiltochten over de Oostzee. Onderweg doen ze inspiratie op voor hun ontwerpen. Zo werkt Mieke graag met barnsteen en drijfhout en laat Willem zich inspireren door Zweedse zeegezichten.

Speciaal voor deze expositie zal Mieke een edelsmeed werkhoek inrichten om te laten zien hoe ze van oude sieraden weer mooie, draagbare ontwerpen maakt. U kunt met uw afgedankte sieraden langskomen om te bespreken wat er van te maken valt. Er staat ook een recycle doos voor het inleveren van kralen en kapotte sieraden, want weggooien is zonde, vindt Mieke, die zichzelf ook wel Upcycle ontwerper noemt.(Upgraden & Recyclen)

oorbellen breinaalddoppen (3)

Naast kettingen van glas en zilver, antieke oorbellen van breipendoppen, VOC scherven en Indonesisch filigraanzilver maakt Mieke ook kleurige kettingen van Afrikaans glas. Afgelopen februari reisde ze met haar man door Ghana en bezocht daar kleine glasfabriekjes, waar ze kralen kocht. Net als altijd zijn ook deze sieraden uniek. Van ieder ontwerp is er maar eentje.

Willem heeft deze zomer een aantal nieuwe aquarellen gemaakt. Water, wuivend riet, havens en boten blijven belangrijke thema’s in zijn werk over Nieuwkoop en omgeving maar ook van Terschelling, Vlieland, Texel en de Oostzee. Op de expositie zijn ook zijn olieverf schilderijen te zien. Zeilen en zwerven langs kusten is zijn passie en overal maakt Willem snelle schetsen. Een aantal ingelijste impressies hangt op de expositie. Als u zelf een schets wilt maken…alles is mogelijk, het materiaal staat klaar. Probeer het of schrijf in voor een Workshop, het maken van korte impressies.

Mieke en Willem hopen op veel belangstelling en zien u graag in het Parochiehuis aanstaand weekeind. Beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Koffie en thee staan klaar en de toegang is gratis.