Extra weerbericht

Regio – Vanmiddag zijn er in het zuiden, midden westen perioden met sneeuwval. De neerslag breidt zich geleidelijk uit naar het oosten en noordoosten van het land. In Groningen gaat het pas om 14:00 of 15:00 uur sneeuwen. Op grote schaal vandaag 5 tot lokaal 10 cm sneeuw. Op sommige plaatsen kan de hoeveelheid zelfs oplopen tot 15 cm. Vooral de Veluwe maakt kans op en dik pak sneeuw.

sneeuw

In Zeeland gaat de temperatuur vrij snel weer omhoog en gaat de sneeuw over in regen. In de eerste helft van de middag neemt ook in Brabant en Limburg de kans op regen toe en daarna stijgt de temperatuur naar 3-6 graden.

In het midden van het land sneeuwt het langer door en in de tweede helft van de middag gaat het ook in het midden van het land waarschijnlijk regenen. De temperatuur ligt tot halverwege de middag dicht bij het vriespunt. Eind van de middag wordt het +3 graden.

Het noorden van het land blijft waarschijnlijk de hele dag in de koude lucht.

Ten zuiden van de grote rivieren draait de wind in de loop van de middag naar het zuidwesten en neemt dan toe naar (vrij) krachtig. Vooral later op de middag en in de avond komen zware windstoten van 75-80 km/u voor. In Zuid-Holland en Zeeland gaat het in het kustgebied tijdelijk hard tot stormachtig waaien, 7-8 Bft. Aan zee komen (zeer) zware windstoten van 90-100 km/u voor!

Vanavond worden de temperatuurverschillen groter. In Groningen ligt de temperatuur dicht bij het vriespunt en is het nog steeds glad door wat sneeuwval of bevriezing. In het midden en zuiden valt nog wat regen en is het met respectievelijk 4 en 7 graden beduidend zachter. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. I

Bron: weeronline